Skip to main content

Rustbeskyttelse af bil

God rustbeskyttelse til moderne biler

Det er vigtigt at rustbeskytte bilen. Især i det danske klima, hvor det ubarmhjertige vejr har særdeles godt fat i vores biler. Rust kan leve i bedste velgående på de mange, barske regnvejrsdage i løbet af året. Regn, blæst og vejsalt om vinteren er alt sammen med til give rusten sublime arbejdsbetingelser.

De fleste biler, vi kører rundt i herhjemme, er produceret under varmere himmelstrøg, og derfor er bilerne ikke helt forberedt og lavet til de danske og meget barske landeveje. Det kan give masser af rust på din bil og i sidste ende betyde, at bilens vitale dele bliver beskadiget.

Rusten kan nemlig sætte sig i blandt andet bremser og styretøj på alle biler - derfor er det vigtigt, at du rustbeskytter din bil hos én af SUVOs mange undervognsbehandlingscentre rundt i hele landet.

En effektiv rustbeskyttelse, som er produceret til det danske vejrlig, beskytter bilens undervogn og vil ultimativt forlænge bilens levetid.

Vælg den bedste rustbeskyttelse til din bil

Dæmp støjen med SUVO lyddæmpning

Regnen pjasker op fra vejen, vinden suser og dækkene knokler afsted på asfalten. Støjniveauet i din bil er meget afgørende for, hvor behageligt du kommer fra A til B. Kabinen i nyere biler er ofte godt isoleret mod transportens mange lyde, men bilernes oftere bredere dæk betyder, at mere støj når fra vejbanen og ind i kabinen. Når du bestiller rustbeskyttelse til din bil kan vi udføre lyddæmpning i samme ombæring.

Dæmp støjen med SUVO lyddæmpning

Regnen pjasker op fra vejen, vinden suser og dækkene knokler afsted på asfalten. Støjniveauet i din bil er meget afgørende for, hvor behageligt du kommer fra A til B. Kabinen i nyere biler er ofte godt isoleret mod transportens mange lyde, men bilernes oftere bredere dæk betyder, at mere støj når fra vejbanen og ind i kabinen.

Find prisen på rustbeskyttelse af din bil

Alle SUVO-centre prissætter selv behandlingerne med rustbeskyttelse. Find dit nærmeste center og se din pris online.

Sådan beskytter vi din bils undervogn mod rust 

01.

Inden behandlingen påbegyndes, gennemlæses det relevante behandlingsskema for den pågældende bilmodel. 

02.

For at opnå det perfekte resultat afmonteres bundplader, inderskærme og diverse plastdele.

03.

Vi blæser ikke på sand, salt og snavs. Vi renser med rent vand og tørrer grundigt.

04.

Motor, dele af motorrummet, bremseskiver og andre dele, som ikke må behandles, afdækkes inden behandlingen.

05.

Adgang til bilens hulrum etableres ved afmontering af lygter, beklædning og propper. Kun hvor dette ikke er muligt, bores der ekstra huller med et specialbor i henhold til bilens sprøjteskema.

06.

Døre, klapper og hulrum behandles med et tyndt, lysebrunt/transparent produkt med høj indtrængningsevne.

07.

Påføring af produkterne udføres i specialkabine, hvor overskydende produkter, som afdrypper, opsamles til regenerering. Der går intet i kloakken eller til afbrænding.

08.

Efter behandlingen monteres diverse afmonterede dele. Supplerende huller lukkes med forseglede specialpropper.

09.

Slutfinishen er et særdeles vigtigt punkt. Her aftørres for vand og evt. afdryp. Beskyttende overtræk m.m. fjernes. Herved er der skabt et SUVO-rænt resultat.

01.

Inden behandlingen påbegyndes, gennemlæses det relevante sprøjteskema for den pågældende bilmodel.

02.

Motor, dele af motorrummet, bremseskiver og andre dele, som ikke må behandles, afdækkes inden behandlingen.

03.

Vi blæser ikke på sand, salt og snavs. Vi renser med rent vand og tørrer grundigt.

04.

Motor, dele af motorrummet, bremseskiver og andre dele, som ikke må behandles, afdækkes inden behandlingen.

05.

Adgang til bilens hulrum etableres ved afmontering af lygter, beklædning og propper. Kun hvor dette ikke er muligt, bores der ekstra huller med et specialbor, i henhold til bilens sprøjteskema.

06.

Døre, klapper og hulrum behandles med et tyndt, lysebrunt/transparent produkt med høj indtrængningsevne.

07.

Påføring af produkterne udføres i specialkabine, hvor overskydende produkter, som afdrypper, opsamles til regenerering. Der går intet i kloakken eller til afbrænding.

08.

Efter behandlingen monteres diverse afmonterede dele, overskydende produkt fjerne og de supplerende huller lukkes med forseglede specialpropper.

09.

Slutfinishen er et særdeles vigtigt punkt. Her aftørres for vand og evt. afdryp. Beskyttende overtræk m.m. fjernes. Herved er der skabt et SUVO-rænt resultat.

Fordele ved rustbehandling af bil hos SUVO

Der er rigtig mange fordele ved at vælge en rustbeskyttelse hos SUVO. Rusten er nemlig på ingen måde bilens bedste ven, men det kan du blive som bilejer, hvis du sørger for at skåne din bil med SUVOs undervognsbehandling.

Efter en behandling kan du nemlig glæde dig til at køre en masse flere kilometer i din bil – om den er ny eller brugt. Du kan selvfølgelig også glæde dig til, at de mange flere kilometer, du kommer til at køre i din bil, samtidig bliver langt mere sikre kilometer.

Mange bilejere ved ikke at deres bil trænger til behandling af undervognen, og faktisk anbefaler både Teknologisk Institut og FDM at få lavet bilens første rustbeskyttelse allerede fra ny, da man ikke kan regne med tilstrækkelig beskyttelse mod rustrelaterede skader fra fabrikkens side.

Får du rustbehandlet din bil, er du sikker på længere levetid med langt flere kilometer, og så er SUVOs garanti med til at skabe en masse tryghed for dig som bilejer. Rust skal ikke være en hindring for, at du ikke kan beholde din bil i mange år fremover.

Det får du med rustbeskyttelse fra SUVO:

 • Du får en bil, der holder i flere år
 • Du får mere sikkerhed og tryghed
 • Du hæver videresalgsprisen på din bil
 • Du får en sundere bil med færre værkstedsbesøg
 • Mange års garanti på rustbeskyttelsen
 • Produceret til det danske vejr

Processerne i rustbeskyttelse

SUVO og centrenes meget kompetente medarbejdere har rigtig mange års erfaring i både rustbeskyttelse og undervognsbehandling. Det giver dig og din bil fantastisk service og behandling hver eneste gang. Vi gør vores ypperste for, at du i hele processen kan føle dig tryg. Og det samme gør vi selvfølgelig også for din bil.

Når vi rustbeskytter din bil, så sørger vi altid for en god behandling. Den begynder altid med, at vi afmonterer bundblader og inderskærme. Vi højtryksrenser herefter vognbunden på bilen med varmt vand, kontrollerer karosseriet og tørrer. Når bilen er tør, afdækkes motor, bremseskiver og andre dele, som ikke må behandles.

I første led af rustbeskyttelsen gennemgås bilens sprøjteskema, og adgang til bilens hulrum etableres ved afmontering af lygter og beklædning.

Herefter begynder påføringen af produkterne. Vi sikrer altid, at påføringen foregår i en specialkabine, hvor de overskydende produkter i processen opsamles og regenereres. På intet tidspunkt ryger det i kloakken eller til afbrænding.

Der er undervejs fokus på bremserør, bærearme, vanger og hjulkasser, som typisk er noget af det første som oplever rustangreb og efterfølgende rustskader med fx. gennemtæring som kræver reparationer.

Vi behandler hulrummet i undervognen med et tyndt, lysebrunt produkt, som har en særdeles høj indtrængningsevne. Efter det behandles bilen med et sort rustbeskyttende produkt, der har en rigtig høj slidstyrke. Ligesom vi påfører et ekstra slidlagsprodukt til sidst, som giver en slidstærk overflade.

Bilen rengøres slutteligt for afdryp, og det beskyttende overtræk fjernes fra bilen. Herefter er du klar til at nyde din rustbehandlede bil i mange år fremover.

Priser på rustbeskyttelse af biler

Priserne på en rustbeskyttelse kan variere meget alt efter, hvilken bil du gerne vil have rustbeskyttet. Du kan herunder se de forskellige parametre, der afgør prisen på en rustbeskyttelse hos SUVO:

 • Bilens model
 • Biltypen
 • Bilens stand
 • Bilens alder

Vores SUVO-centre i hele landet er ejet af franchisetagere, hvilket betyder, at det er forskellige bilforhandlere og værksteder, der foretager din rustbeskyttelse og undervognsbehandling. Det er derfor hvert enkelt SUVO-center, der prissætter rustbehandlingen af din bil.

Der er stor forskel på ældre biler og nye biler. Om bilen trænger til supplerende rustbeskyttelse afhænger også af antal kørte kilometer i det fugtige danske klima, dit kørselsmønster, og om bilen har været godt vedligeholdt med vask, parkering i tør garage osv.

Det kan derfor være meget svært at angive prisen på netop din kommende behandling, og derfor skal du også være mere end velkommen til at kontakte dit lokale SUVO-center for at blive klogere på rustbeskyttelsesprisen. Tryk her for at finde dit SUVO-center og din pris.

Vores erfarne medarbejdere i landets SUVO-centre vil dog altid bestræbe sig på at tilbyde en rustbeskyttelse i god kvalitet til en lige så god pris, som vil være en god investering for dig. Hos os er kunden nemlig altid i fokus, og vores mere end 35 års erfaring giver en grundig rustbeskyttelse hver gang.

Rustbehandling af biler i hele landet

Vi har SUVO-centre i stort set hele Danmark, der kan være med til at give dig den rette rustbehandling af din bil. Vil tilbyder rustbeskyttelse i Jylland, på Fyn og på Sjælland.

Du kan finde dit lokale SUVO-center i vores oversigt. Leder du efter rustbeskyttelse i Aarhus, Aalborg, Odense eller på Amager, så er der råd for det – der er nemlig et SUVO-center i stort set alle større byer i hele landet.

Vores kompetente medarbejdere i SUVO-centrene rundt i landet, står med deres mange års erfaring altid klar til at hjælpe dig godt på vej. Enten med en rustbeskyttelse eller råd og vejledning til at forlænge din bils levetid.

SUVOs garanti på rustbeskyttelse

Udover at få en rustbeskyttelse i topkvalitet hos et af vores SUVO-centre tilbyder vi også en garanti udover det sædvanlige. Det er en helt unik garanti på rustbeskyttelse og faktisk også Danmarks længste garanti på rustbeskyttelse. I hele 99 år kan din bil være sikker.

Garantien er et resultat af erfaring, udvikling og forskning i mange år af topprofessionelle fagfolk, der har en masse praktisk viden fra værksteder.

Antal års garanti afhænger af bilens alder – du kan få et overblik herunder:

 • 0 – 1 år: 99 års SUVO-garanti fra første registreringsdato
 • 1 – 2 år: 17 års SUVO-garanti fra første registreringsdato
 • 2 – 3 år: 16 års SUVO-garanti fra første registreringsdato
 • 3 – 7 år: 12 års SUVO-garanti fra første registreringsdato

Men det er ikke nok, at SUVO-centrene gør sit bedste for, at du får en rustbehandling i topkvalitet. Der er en masse ting, du selv kan gøre, hvis du vil vedligeholde din rustbeskyttelse i årene efter behandlingen.

Herunder finder du tre gode råd til den rette vedligeholdelse af rustbeskyttelsen:

 • Regelmæssig vask af bilen, panel- og dørkanter, over- og underkanter samt skærmkasser.
 • Vi anbefaler en polering af lakken to gange årligt alt efter ydre påvirkninger.
 • Regelmæssig behandling med spray ved samlinger, lygter, emblemer, pyntelister og pletmaling efter stenslag.

Vi står selvfølgelig altid klar til at rådgive og vejlede og har derudover også en masse gør-det-selv-produkter, som kan bruges til vedligeholdelse af din bil.

Kan jeg rustbeskytte min elbil eller hybridbil?

Som ved konventionelle biler er el- og hybridbiler typisk heller ikke rustbeskyttet, når de kommer fra forhandleren. Derfor er det en god ide at give en el- eller hybridbil en supplerende rustbeskyttelse.

Det danske klima byder på en meget høj luftfugtighed og temperaturer på mellem 8 og 10 grader størstedelen af året. Desværre er dette det optimale klima for rustdannelse - også på el- og hybridbiler.

Undervognen, karosseriet, bremserør og hjulførende dele udsættes for fugt, snavs og salt, og derfor er det vigtigt også at få beskyttet din elbile og hybridbil mod rust.

Rustbeskyttelse af el- og hybridbiler kræver ekstra stor omhyggelighed, da bilen består af mange kabler og batterier, som skal afdækkes, inden der påføres rustbeskyttelse. Hos SUVO rustbeskytter vi altid alle biltyper efter gældende sikkerhedsanvisninger og efter bl.a. FDM’s anbefalinger for rustbeskyttelse. Alle medarbejdere i SUVO-centrene er uddannet i at håndtere behandling af el- og hybridbiler. Derudover anvender centrene altid specialudviklede sprøjteskemaer, som sikrer en korrekt håndtering af netop denne biltype.

Du kan derfor trygt overlade din nye el- eller hybridbil i hænderne på et af vores kompetente rustbeskyttelsescentre.

Her kan du få mere viden om at rustbeskytte din bil

Back to top